Rozhovor

19.09.2008 22:05

Před novým ročníkem jsme položili pár otázek Vladimíru Sedláčkovi, předsedovi kuželkářského oddílu Spartaku Přerov.

Jaká byla příprava prvoligových celků mužů a žen na nový soutěžní ročník 2008-2009?

Jak je zvykem, tak v průběhu prázdnin je příprava jednotlivců individuální a se samotným tréninkem se začíná od prvního srpna.

V průběhu tohoto měsíce se hráči zúčastňují různých turnajů. Konkrétně jsme byli ve Vyškově, Kroměříži, Opavě a v Blansku a pořádáme turnaj i v Přerově.

Došlo k nějakým změnám ve složení prvoligových družstev?

U děvčat odešla pro letošní rok zkušená Zuzka Pěchová, která získala zahraniční angažmá v Rakousku. Na hostování nadále zůstává dorostenecká mistryně republiky Kamila Katzerová z Kroměříže a nově přijde juniorská reprezentantka Katka Fajdeková z Olomouce.

Odpočinout si chce od prvoligových klání Dáša Mrázková a na operaci s kolenem jde juniorka Gábina Novotná, takže složit šest kvalitních hráček na začátek sezony je zatím dost problematické.

Máme v kádru čtyři juniorky plus zkušené hráčky - Míšu Sedláčková s Ivanou Sedlákovou. U družstva mužů se kádr snad stabilizoval.

Na přestup z hostování jsme získali juniorského reprezentanta Vlastu Bělíčka, který by měl s dalším juniorem Daliborem Matyášem, Romanem Goldemundem a Vaškem Mazurem dát silný ligový základ.

Zdatně sekundovat jim budou jistě Karel Ustohal a Vladimír Mánek. Čekáme ještě na návrat českého rekordmana Jirky Staňka z Rakouska.

Jaké cíle si dávají muži a ženy v první a třetí lize?

U mužů i vzhledem ke kvalitám ostatních ligových družstev věřím, že letošní ročník proběhne v klidných vodách tabulky, a protože jsme dokázali dojít až do finále České poháru i přes mistrovský Náchod, je vidět, že kluci na to mají.

U děvčat jsou v první lize tradičně tři silná skoro nedostižná družstva Slavia Praha, KK Zábřech aČKD Blansko, a zbytek je na stejné úrovni, takže tady bude rozhodovat vyrovnanost výkonů.

Chceme však minimálně obhájit loňské čtvrté místo. Holky jsou mladé, perspektivní a jejich dravost bude na ostatní určitě platit.

Béčko mužů má po postupu do třetí ligy jediný cíl, a to postoupit dále do druhé ligy. Určitě na to máme a při troše štěstí se to může podařit.

Děvčata ve třetí lize to z mého pocitu hrají jen pro radost a nějaké postupové ambice nemají.

Připravuje oddíl kromě probíhajícího turnaje ještě nějaké další akce k 35. výročí šestidráhové kuželny?

Nepřipravuje, počkáme na nějaké velkolepější oslavy snad za pět let. Je třeba šetřit, protože se vše neustále zdražuje.

Potřebujeme vyměnit okna, opravit prasklé odpady dešťové vody, vstupní schody do kuželny, zkulturnit restauraci, koupit nové kuželky, a tak nějaké rauty či oslavy přenecháme jiným.

Mohou se příznivci těšit na nějaké významné akce na přerovské kuželně v soutěžním ročníku 2008-09?

Letos plánujeme zažádat o mistrovství republiky jednotlivců v kategorii seniorů, které ještě u nás nebylo. Ohledně mezistátního utkání nebo soustředění zatím nevíme nic.

Mistrovství světa družstev je sice příští rok v Německu, ale ČKA nastavila trend pro pořádání takových akcí na nových kuželnách, které nyní rostou jako houby po dešti.

Příkladem je například i kompletní rekonstrukce Olomoucké osmidráhové kuželny.

Všechna práva vyhrazena mně a všem které mám rád. A že jich zas až tolik není.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode